Авторът на най-красивия гол в света спря с футбола, за да стане геймър

Бразилският футболист Вендел Лира взе тежкото решение да се откаже от футбола едва 27-годишен. Непознатият за мнозина играч спечели само преди 6 месеца наградата „Пушкаш“ на ФИФА за най-красиво попадение за 2015 г. Тогава „кариоката“ успя да се пребори с конкуренцията на Лионел Меси. Лима събра 46,7%, а звездата на „Барселона“ остана втори с 33,3%. По-късно на церемонията в Цюрих южноамериканецът се разплака, докато получаваше своя приз.

Сега вече бившият футболист на „Гояненсе“ ще продължи да се занимава с любимата игра, но виртуално. Лира ще окачи бутонките, за да стане професионален геймър. Желанието на бразилеца е да участва на турнири на футболния симулатор „ФИФА“ - любимата игра на милиони мъже.

Той показа завидни умения с джойстика срещу световния шампион на играта Абдулазил Алшери след въпросната церемония в Цюрих, побеждавайки го със 6:1 в демонстративен мач.

В интервю за списание „Глоуб“ Лира разкри, че е взел решение да се откаже от футбола, защото му е омръзнало от постоянните контузии и алчните за пари мениджъри. Той допълва, че спечеленият приз за най-красиво попадение в света за изминалата година е и черешката на тортата в неговата кратка кариера.

Лира ще поддържа и собствен канал в Ютюб, където ще публикува видеа, за да демонстрира уменията си на играта „ФИФА".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят