Фандъкова: Правителството отпусна 151 млн. лева за реконструкция на централната градска част

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Полицаи спряха от продажба 350 кг захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

МВР: Задържаният двоен убиец Кристиян е неориентиран и не може да даде логични обяснения

“Психическото състояние на 27-годишния Кристиян Гочев не е добро, той е неориентиран и не може да даде логични обяснения.” Това съобщи директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов във връзка със задържания 27-годишен мъж, който е заподозрян в убийството на майка си и дядо си, предаде „Фокус“.

„Лицето, което бе обявено за издирване във връзка с извършеното тежко криминално престъпление е задържано. В момента му се извършват съответните процесуално-следствени дейности, за да се разбере точното му здравословно състояние, след което под надзора на Софийска градска прокуратура ще бъде разпоредено в какво заведение да бъде настанен“, обясни ст.комисар Маринов.

Той уточни, че предстои да се направят съответните експертизи, за да се докаже съпричастността на лицето към извършеното престъпление.

„Към момента ще се вземат мерки за негова безопасност, тъй като състоянието, в което се намира не му позволява да се грижи за себе си. Ще трябва да бъде настанен в съответното заведение“, посочи ст. комисар Маринов, като допълни, че към момента с него разговарят медицински лица и представители на психиатрията, които ще преценят какво е състоянието му и в какво точно заведение да бъде настанен.

„Видимо е здрав, но психологическото му състояние не е добро. Лицето не съдейства и не може да се води нормален разговор с него. Поне това показва пред нас и затова сме викнали специалисти, за да преценят до каква степен е реално това негово поведение“, обясни директорът на СДВР.

Той посочи също, че на младежа са взети проби за наркотици и алкохол, резултатите от които още не са готови.

„Още сутринта в районно, където са били открити личните му документи са изпратени полицейски екипи, тъй като има голям горски масив да го проверят. След което получихме сигнал от гражданите на Локорско, че са засекли лице, което е голо и има неадекватно поведение, но той има доста голяма разлика от снимката, която бяхме обявили. Беше задържан без да оказва никаква съпротива“, разказа директорът на столичната полиция.

По думите му лицето е неориентирано и не може да даде логични обяснения. „Това е, което можем да кажем към момента, лицето е задържано и не представлява опасност за гражданите. Продължаваме работата си“, каза още той.