Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Банда катаджии пускала кервани с мигранти към Сърбия (обзор)

Четирима катаджии, свикнали на шофьорски рушвети, започнали да събират и от 50 до 200 евро такса “спокойствие” от каналджии. Така покрай караулката край град Сливница били пропускани по 2-3 кервана с нелегални мигранти към сръбската граница седмично.

Полицейската банда била разбита в четвъртък вечерта при акция, ръководена от спецпрокуратурата. С белезници били оковани служителите от Областната дирекция на МВР-София Георги Жеков, Продан Георгиев, Николай Григоров и Красимир Евтимов. Двама от тях били на смяна, а другите двама – в почивка.

Жеков, който е обвинен като бос на бандата, бил спипан в момента, когато получава 150 белязани евро. Последвали разпити на свидетели и обиски в колите и домовете на ченгетата, при които полицаите се натъкнали на пачки, бижута и скъпи предмети. Единият от униформените имал такъв “Мерцедес”, за който и милионерите могат да си мечтаят. Жеков пък имал пушки за 40 000 евро. Катаджиите си купили уред за нощно виждане за 18 000 евро с какъвто не разполагат и граничните полицаи.

Групата била подслушвана и следена, включително и с камери, от пролетта. От 11 април било образувано дело за прехвърляне на мигранти от София до Драгоман. Още в началото била получена информация за бандата подкупни катаджии. Веднага били уведомени главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешната министърка Румяна Бъчварова и започнало разследване.

Бусовете и леките автомобили с чужденци минавали свободно след плащане на своеобразната тол такса на поста в Сливница. Чужденците били предавани в Драгоман на други каналджии, които имали ролята да ги преведат през зелената граница. По този случай не е използвана информация от сръбските власти. Но от МВР уточниха, че поддържат онлайн връзка с колегите си в Сърбия, Гърция, Румъния, Македония и Турция по операции срещу каналджии и нелегални мигранти.