Тежкоатлет влиза в категория с ядене в 3 часа след полунощ

Бразилски тежкоатлет разкри, че влиза в категория за олимпийските игри в Рио с ядене в 3 часа след полунощ. 148-килограмовият щангист сподели, че в менюто му влиза ядене на солидно количество макарони.

„Храненето за мен не е удоволствие - откровен е състезателят в тежка категория. - Не й се наслаждавам, защото трябва да я консумиран по задължение, за да поддържам теглото си. Храната за мен е като бензин - все едно имам двигател, който постоянно иска да го зареждам.”

От уникалния си режим щангистът разкри още, че се храни 7 пъти на ден, започвайки от 8 ч сутринта. На закуска хапва по 10 яйца, които служат само за аперитив към останалите ястия. А те са сандвичи, плодове, картофи, макарони, които консумира в продължение на целия ден.

"У дома винаги имам солидно количество червено месо - допълва първият бразилски шампион от Панамериканските игри. - Всъщност това е любимата ми храна - ям толкова, колкото ми се иска. А когато трябва да влизам в категория, събуждам се през нощта и хапвам макарони. За жалост след това трудно заспивах и не е от най-добрите ми занимания.”

В Рио щангистът се цели в медал независимо от какъв медал.

„През 2012-а в Лондон исках само да отида на олимпиада, но вече постигнах това да отида на най-престижния спортен форум на планетата - продължава Рейс. - Сега гоня медал, ако не успех. Ще продължавам и следващата, и следващата, и следващата олимпиада.”

Игрите в Рио са от 5 до 21 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт