На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Госпожа Ципрас изненада правителството

Перистера Базиана, жената до гръцкия премиер Алексис Ципрас, се оказа голямата изненада правителството ни. Едва в четвъртък следобед станало ясно, че тя ще придружава Ципрас по време на посещението му в София на 1 август. Чиновници трескаво започнали да съставят програма за госпожата, но веднага се появил и втори деликатен момент – липсата на друга първа дама, която да я придружава по време на обиколките на културни и исторически паметници.

Научавайки за неволите на правителствените чиновници, реформатори начаса предложиха г-жа Ципрас да бъде закарана с хеликоптер на Бузлуджа, като припомниха, че именно тя още през 1990 година вкарва партньора си в комунистическата партия. Най-вероятно програмата на Палистера Базиана, която гърците наричат Бети, ще включва обиколка на националния исторически музей и на Боянската църква.

Две са основните теми за разговори между премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас – геополитическата ситуация и енергийните проекти. Предвидени са срещи между министри от двете правителства, които ще се проведат в резиденция „Бояна“. Румяна Бъчварова ще обсъди с колегата си Николаос Тоскас проблемите с бежанската вълна.

От енергийния ни министър Теменужка Петкова се очаква да договори ускорено завършване на междусистемна газова връзка между двете държави, както и участието на България в изграждането на терминал за втечнен природен газ в Александруполис. Терминалът е важен за страната ни, защото ще позволи доставките на втечнен газ. Освен това се предвижда той да доставя гориво и за хъб “Балкан”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.