Бивш член на ВСС и шеф на Окръжния съд е новият омбудсман на Пазарджик

Дългогодишният председател на Окръжния съд в Пазарджик (01.02.1991 - 03.10.2007 г.) и бивш член на ВСС (Висшия съдебен съвет) Георги Шопов е новият омбудсман на Пазарджик.

Това стана ясно след таен вот в Общинския съвет, при който 66-годишният юрист получи 36 от възможните 38 гласа и подкрепата на всички политически сили в местния парламент, тъй като двете бюлетини в урната бяха празни.

Георги Шопов бе единственият кандидат за поста, който 10 години заемаше излезлият в пенсия Иван Димитров. През 2015 г. Шопов се пенсионира като редови магистрат в Пазарджишкия съд и стана адвокат на свободна практика.

"Никога не съм давал възможност за съмнение в моята почтеност, морал и компетентност. Общественият посредник е гарант за защита на интересите на гражданите. И ако тези интереси са нарушени, той трябва да направи необходимото да бъдат възстановени. Няма малки и големи проблеми - всички проблеми за мен са равни", декларира новоизбраният омбудсман на Пазарджик, чийто основни принципи в дейността ще бъдат законност, справедливост, хуманност и толерантност.

Георги Шопов обяви, че ще работи за "авторитета и правата на местните администрации".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини