Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Румяна Бъчварова: Антитерористичният закон е задължителен, иначе ни чака нещо по-страшно

Антитерористичният закон е регламент, който не съществуваше у нас, по-добре да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно, каза пред БНТ вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Нямаше такъв регламент преди. А относно подслушването, искам да уверя, че законът е направен така, че да ограничи злоупотребата със специалните мерки, заложени в него, но без тях няма как да се справим със ситуацията по превенция. Трябва да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно.

Тя добави, че законът дава възможност преди да се е случило каквото и да било, да знаем как да реагираме при определена ситуация.

Бъчварова коментира и случая с Мохамед Далил, нашите проверки показаха, че сме спазили всички процедури по регистрирането на Мохамед Далил и да съпроводим неговата съдба на наша територия. Съдбата на бежанците е такава за съжаление, големият проблем на Европа е това настройване срещу държавата, която ги е приютила. Всичко, което трябва и може да се направи спрямо бежанския поток, ние го правим.

Относно президентските избори вътрешният министър бе категорична, че ранното обявяване на кандидатурите е загърбване на ангажиментите и добави, че ГЕРБ няма причина да бърза.

Една от възможностите е наистина Бойко Борисов, но трябва да се реши какъв да е българският президент, а не личността, какви са позициите, които да се изразяват в международен план, за да покажем своята позиция, допълни вътрешният министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.