Ограничават движението в София заради протеста на таксиметровите шофьори

Медицинските сестри излизат отново на национален протест

Кметът на Червен бряг: Няма конфликт на интереси между общината и местни фирми

Украинският президент въвежда нови санкции срещу руски компании и граждани

31-годишна жена загина при тежка катастрофа в Казанлък

Турските служби предотвратиха терористична атака в Истанбул

Арх. Весела Мирянова от „Артекс”: Цветанов е клиент, оценил мощната енергийна защита на сградата с вградения 91-ви псалм По думите й себестойността е 500 евро на кв. м и печалбата не е най-важното

Нова Зеландия забрани продажбата на щурмови и полуавтоматични оръжия

САЩ прехвърлиха шест стратегически бомбардировача в Европа

Рейтингът на бразилския президент се срина само след три месеца на поста

Времето ще бъде облачно

В лагера на Черна гора: Вярваме, че няма да паднем

Шефът на федерацията в Косово пожела успех на отбора

На 21 март 2019 да почерпят

Захариева на форум на жените в Япония Външната ни министърка на визита в Страната на изгряващото слънце

Румяна Бъчварова: Антитерористичният закон е задължителен, иначе ни чака нещо по-страшно

Антитерористичният закон е регламент, който не съществуваше у нас, по-добре да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно, каза пред БНТ вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Нямаше такъв регламент преди. А относно подслушването, искам да уверя, че законът е направен така, че да ограничи злоупотребата със специалните мерки, заложени в него, но без тях няма как да се справим със ситуацията по превенция. Трябва да ограничим част от свободите си, иначе ни чака нещо по-страшно.

Тя добави, че законът дава възможност преди да се е случило каквото и да било, да знаем как да реагираме при определена ситуация.

Бъчварова коментира и случая с Мохамед Далил, нашите проверки показаха, че сме спазили всички процедури по регистрирането на Мохамед Далил и да съпроводим неговата съдба на наша територия. Съдбата на бежанците е такава за съжаление, големият проблем на Европа е това настройване срещу държавата, която ги е приютила. Всичко, което трябва и може да се направи спрямо бежанския поток, ние го правим.

Относно президентските избори вътрешният министър бе категорична, че ранното обявяване на кандидатурите е загърбване на ангажиментите и добави, че ГЕРБ няма причина да бърза.

Една от възможностите е наистина Бойко Борисов, но трябва да се реши какъв да е българският президент, а не личността, какви са позициите, които да се изразяват в международен план, за да покажем своята позиция, допълни вътрешният министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.