Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Адвокатът на 18-годишната Мария: Не е убийца и не е извършила умишлено убийство, а е защитила живота и здравето си

„Мария не е убийца и не е извършила умишлено убийство, а е причинила телесни повреди, за да защити живота и здравето си”, категоричен беше защитникът Валентин Димитров.

18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора е в тежко психическо състояние, продължава да е в шок. Настанена е при най-близките си и е под постоянно наблюдение. Това каза пред БТВ адвокатът на момичето.

Момичето уби с нож своя насилник – 62-годишния Богдан Динев, съден през годините за рекет и блудство. Мария се предаде сама на полицията и вчера преди обед беше пусната от ареста.

Обвинението за умишлено убийство, което й бе повдигнато първоначално, бе променено в умишлено нанасяне на средна телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.

Той подчерта, че ще пледира за невинност. По думите му няма да се стигне до съдебен процес. След като приключи разследването, смятам, че прокуратурата ще достигне до извода, че Мария е действала в условията на неизбежна отбрана и наказателното производство ще бъде прекратено поради липса на престъпление.

Адвокат Димитров посочи, че с него са се свързали много жертви на убития Богдан Динев.

„С мен се свърза жената, която е скочила от четвъртия етаж, докато Боньо се е опитвал да я изнасили. Днес се свърза с мен човек от Англия, който разказа потресаваща история. Преди доста години Боньо е опитал да изнасили момиче пред Младежкия дом в Става Загора, тя го е ухапала, след което той е озверял, привел я в безсъзнание и извадил с клещи зъбите й. Пословични са зверствата на този човек”, отбеляза Димитров.

„Клиентката ми разказа, че е изнасилена и в процеса на изнасилването е нанесла порезните рани”, каза той във връзка с обявеното от прокуратурата, че към момента няма безспорни доказателства, че Мария е била изнасилена.

Мариела Нордел от първия сезон на „Мастършеф” подкрепи публично Мария и това, което тя е направила. „Нелепо е детето да е държано три дни в ареста. Трябваше да е със семейството си и с психолози”, подчерта тя.

„Когато правосъдието не е в услуга на обществото, какво ни остава, освен да го вземем в свои ръце”, попита тя.

„Трябва всички да подкрепим Мария, тази злоба, чувство за безпомощност и реваншизъм, което тлее в нейното сърце в момента, трябва да се изчисти”, подчерта Мариела Нордел, която призна, че също е станала жертва на изнасилване през 1986 г.