106 станаха жертвите на новия коронавирус в Китай, броят на заболелите надхвърли 4000

2 000 евро помощ за всяко родено дете в Гърция, днес гласуват законопроекта

Изтребител Су-30 се разби в Алжир

Столичният общинския съвет решава за водата от София към Перник

Потвърден е първи случай на заразен с коронавирус в Германия

САЩ потвърди, че падналият в Афганистан самолет е на американските ВВС

Времето се затопля, температурите достигат 12 градуса

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Разград“

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 28 януари 2020

На 28 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 28.01.2020

Софийският административен съд oтмeни зaбpaнaта на Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия

Слави Трифонов и Маги Халваджиян се уговориха да пият кафе пред Би Ти Ви

Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

Борисов откри депо за битови отпадъци край Шереметя

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха Регионалното депо за отпадъци край Шереметя. Проектът „Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Велико Търново“ е по Оперативна програма околна среда 2007-2013 г. Неговата основна цел е екологосъобразно управление на битовите отпадъци в региона. Бенефициент по проекта е Община Велико Търново, с партньори общините Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Сдружение „За чисти селища“. Проектът е на стойност 33 203 128,91 лв. и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет на Република България чрез ОП „Околна среда 2007-2013 г.“.

На откриването присъстваха и кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, зам.- кметът Ганчо Карабаджаков, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на общините партньори, ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов, народни представители и представители на институции.

„Край Велико Търново открихме новото депо за отпадъци, което ще обслужва 170 000 души от шест общини – старопрестолния град, Лясковец, Горна Оряховица, Елена, Златарица и Стражица – написа Борисов във фейсбук –  Това е една огромна помощ от държавата и ЕС, която дава възможност за по-голяма чистота на реките, въздуха и най-вече за по-доброто здраве на хората в този прекрасен регион, в който се разраства и туризмът. В депото са инвестирани 33,2 млн. лв., като разполага с инсталации за неопасни отпадъци, компостиране и сепариране.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.