Ултраси на "Ботев" и "Локо" (Пд) почнаха да се млатят още на автомагистрала "Тракия"

Ултраси от агитките на пловдивските футболни клубове "Ботев" и "Локомотив" започнаха да се млатят още на автомагистрала "Тракия" на път за Бургас, където тази вечер от 19 часа на стадион "Лазур" е 103-ото градско дерби.

Бабаитите с жълто-черни и черно-бели фланелки заформиха първото мелле още край Стара Загора, като в сбиването най-тежко е пострадал привърженик на "канарчетата".Той е бил откарал за преглед в болницата в Стара Загора, след като е получил наранявания по главата и крайниците.

Тежко въоръжени полицаи и жандармеристи пък ескортират по автомагистрала "Тракия" феновете на Ботев и Локомотив, които потеглиха организирано в различни часове от Пловдив - съответно в 9 и 11 часа, с цел да се избегнат именно подобни екшъни. Към морето обаче неорганизирано пътуват и стотици други привърженици на два отбора, между които именно е станало сбиването на една от отбивките за Стара Загора. За сигурността в Бургас пък на крак са мобилизирани близо 400 служители на реда от цяла България, като пристигналите по-рано запалянковци в жълто-черно се насочват към Южния плаж, а тези в черно-бяло - към Северния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право