Министерството на туризма стартира онлайн модул за фестивалите в страната

"Министерството на туризма стартира онлайн модул за фестивалите в страната." Това каза по време на Международен фестивал за автентичен фолклор „Дорково 2016” министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя допълни, че този модул ще показва всичко, което се прави по време на такива фестивали, за да може да се съхранят традициите.

Тя поздрави всички участници във фестивала и каза, че имала голямо желание да присъства на такъв фолклорен форум.

"Благодаря на всички вас, че сте тук, благодаря ви за усилията, които полагате, за да промотираме българското, защото само такива фестивали - фолклорни и международни, могат да ни помогнат да съхраним нашите традиции, нашия бит, нашата култура”, заяви министър Ангелкова.

Тя посочи, че Министерството на туризма ще направи всичко възможно да подпомогне усилията на организаторите и участниците във фестивалите, за да може да ги популяризира и за да може интересът към тях да стане още по-голям.

Министър Ангелкова каза също, че преди месец е посетила крепостта „Цепина”, която според нея е уникален културен и исторически паметник.

Тя разговаря с част от участниците във фестивала в Дорково. Министърът получи и почетния знак на фестивала.

Освен Международен фестивал за автентичен фолклор министър Ангелкова ще посети и открие Първия регионален фолклорен събор „Свети Константин - 2016“ и ще поздрави участниците в него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика