В МОСВ не е постъпвало заявление за внос на отпадъците, задържани в Италия

Как купуват изборите в САЩ и колко ще струва победата през 2020-а Най-богатите от милиардерите на Америка купуват общонационалните избори по $100 на глас и дори печелят от това

Нови коли за скиорите Радослав Янков, Алберт Попов и Владимир Зографски ще карат Audi Q5

Джип отнесе светофар в столичния кв. Овча купел

Борисов присъства на първото заседание на лидерите на ЕНП, ръководено от новия президент Доналд Туск

Хиляди алжирци излязоха на протест срещу провеждащите се президентски избори

БАБХ ще взема проби на всяка пратка с птиче месо и субпродукти с произход Полша, предназначени за България

Топлофикация Русе плаща 80 000 лв. обезщетение на жена, паднала в изкоп с вряла вода

Комисар Венелин Младенов е новият началник на „Пътна полиция“ в Пловдив

Арестуваха пловдивски антимафиот за търговия със стоки менте

Рекордни 19 номинации за „Треньор №1“

Президентът Радев: България високо цени приноса на Суверенния Малтийски орден за отстояване на хуманизма и солидарността

Елизабет Втора купи подаръци за персонала на Бъкингамския дворец

Мега турнирът на УЕФА

Пожар избухна на руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“, пострадалите са десет

Премиерът: Бюджетният излишък ще се насочи приоритетно към Северозападна България

„Бюджетният излишък ще се насочи приоритетно към Северозападна България, т.нар. смесени региони, магистрала „Хемус”. Това обяви в събота в Търговище премиерът Бойко Борисов след среща с кметовете от областите Търговище, Шумен и Разград. На нея са били обсъдени отпуснатите средства за общините за важни местни проекти, като саниране, детски площадки, пътища и други, каза Борисов.

Той подчерта, че дели кметовете само месец преди избори, а през останалото време те са „само наши”.

Пред журналистите премиерът посочи, че в сравнение със предходната година, към юли, има събрани 1,5 млрд. лв. повече от миналата година, което позволява да се насочват средства към решаване на важни проблеми в общините за подобряване живота на хората. Той подчерта, че слага приоритет към смесените региони, както се наричат неправилно, въпреки че всички „сме си едно като български граждани”.

„Това е пример в този размирен свят, християни и мюсюлмани, които живеят заедно, да се уважават, а и няма нищо по-добро да кажеш на хората какво им мислиш, като строиш пътища, детски градини, училища. Където няма вода, да построиш водопровод”, заяви Борисов.

Повечето приходи се дължали на по-добра събираемост, на борбата с ДДС измамите, контрабандата и корупцията. Премиерът изрази съжаление, че в предния си мандат не е успял да постигне синхрон между тогавашните финансов и вътрешен министър, какъвто има сега. Той подчерта и личните заслуги на главния прокурор за това. „Резултатът е видим”, обобщи Борисов. Освен за намаляване на дефицита, всичко, което е над чертата ще отива при кметовете, главно в посочените региони.

Според финансовия министър Владислав Горанов повечето приходи се дължат очевидно не на ръста на икономиката, а на добрата работа на приходната администрация на правоохранителната система. Той допълни, че м.г. са отчетени 2 млрд. повече спрямо 2014г. Което сумарно, към днешна дата, вече правело 3,5 млрд. лв. повече.

В Търговище Борисов постави на внимание все по-острия проблем с недостига на работна ръка за разкриващите се нови предприятия. Подчерта, че безработните не искат да работят или поставят условия. Квалифицираните кадри вече отдавна били заети и инвеститорите имали притеснения за намирането на работници.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.