Четири хуманитарни коридора ще бъдат създадени в Алепо

В сирийския град Алепо, където се провежда хуманитарна операция, са открити три коридора за населението и предалите се бунтовници, като от руския Център по примирието на враждуващите сили в Сирия съобщават, че ще бъдат отворени още четири, предаде Би Би Си.

ООН посредничат да се обяви 48 часово примирие, за да могат хората безопасно да напуснат града. Около 300 хиляди са тези, които са хванати в капана на бунтовниците, а запасите с храна се очаква да свършат до средата на август.

До момента десетки семейства са напуснали обсадените източни райони на Сирийския град Алепо. Цивилните са закарани във временни убежища с автобуси. Някои от бунтовниците са предадени на правителствените сили.

„В момента за излизането на мирните граждани, оказали се заложници на терористите, а също така и за бунтовниците, пожелали да предадат оръжието си, са отворени три хуманитарни коридора“, отбелязва генерал-лейтенант Сергей Чварков, пред Интерфакс.

„В допълнение към подготвените по-рано места за излизане на мирното население от контролираните от бунтовниците квартали на Алепо ще бъдат създадени още четири хуманитарни коридора“, обяснява генерал-лейтенантът.

Той допълва, че почти 70 бунтовници са предали оръжието си след началото на хуманитарната операция.

„През днешния ден от окупираните квартали на града са излезли 52 жители и 24 бивши бунтовници“, уточнява Чварков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят