Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Трите момичета, държани затворени в „Люлин”, никога не са ходили на училище

МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

88 смелчаци преплуваха Дунав край Свищов

Общо 88 смелчаци се включиха в петдесет и деветото масово преплуване на река Дунав край Свищов. Участниците бяха от цялата страна. Имаше изкусни плувци от София, Велико Търново, Пловдив, Севлиево, Плевен, Сливен, Павликени и други населени места. Най-многобройна бе групата от Елена с 28 участници, а свищовлии бяха 25.

Плувците прекосиха разстоянието от румънския до българския бряг, а общия брой на участниците със спасителите и лодководачите бе 153 човека.

Традиционното масово преплуване на Дунав бе открито от заместник-кмета Борислав Замфиров, който пожела успех на всички участници.

Водещият на събитието Николай Константинов призова всички присъстващи да отдадат почит с едноминутно мълчание на дългогодишния участник и една от знаковите фигури на преплуването край Свищов Петър Цвятков, който почина преди по-малко от година.

По инициатива на Михаил Качаунов и други приятели на Петър Цвятков, по водата бе пуснат венец с името на известния свищовлия. Щом достигнаха до румънския бряг, всички лодководачи насочиха греблата си символично нагоре към небето, в знак на уважение към Петър Цвятков.

Веднага след това първия курс със записани плувци скочиха във водите на Дунав. По традиция за всички участници бяха връчени грамоти. Организаторите бяха подготвили и специални награди – от Община Свищов и Областния съвет на БЧК – Велико Търново.

Такива получиха Михаил Качаунов от Велико Търново – за най-редовен участник, доц. Стефанка Стефанова от Пловдив – за най-възрастен участник и 10-годишната Боряна Пацева – за най-малък участник, както и сем. Йорданови – за семейство преплувало Дунав. Отличия имаше и за най-многобройните гостуващи групи – от Елена и Павликени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.