Бюджетен излишък от 3.5 милиарда лева за две години отчете Владислав Горанов

Бюджетен излишък от 3 милиарда и 500 милиона лева за последните две години отчете финансовият министър. Владислав Горанов посочи, че излишъкът не е плод на ръста на икономиката, а на усилията на държавата.

"Очевидно не е на ръста на икономиката, тъй като за съжаление темпът, с който нарастват приходите, значително изпреварва ръста на икономиката. Банално стана вече да го повтаряме, но когато държавата със своите органи - приходни администрации, правоохранителни органи, тук визирам и службите за сигурност и прокуратурата, когато си застане на терен и си влезе в ролята, цитира го премиерът числото, което излезе вчера. Над 1,5 млрд. повече приходи в 2016 досега спрямо същия период на м. г.", обясни Горанов, цитиран от БНТ.

"Миналата година пък отчетохме 2 млрд. повече спрямо 2014 г. Значи ако ги сумирате спрямо същия период на 2014 имаме 3,5 млрд. ръст, което очевидно е плод на усилията на държавата чрез своите органи да си свърши работата", посочи Горанов.

По-рано днес премиерът обеща парите от излишъка да отидат приоритетно за проекти в смесените региони, Северозападна България и за магистрала "Хемус".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси