Кунева: Кандидатът за президент на РБ трябва да е с ясни изразени евроатлантически ценности

"Процедурата за избор на кандидат-президент в Реформаторския блок стартира. Във вторник започваме обсъждането на направените номинации", съобщи на брифинг в Русе Меглена Кунева, цитирана от пресцентъра на „Движение България на гражданите“.

"Спазването на срока за номинации е добра първа крачка в издигането на общ кандидат за президент. ДБГ се съобрази с общото решение кандидатът да не е от партийните среди, въпреки че имахме такава готовност, и подкрепихме 20-те интелектуалци, които издигнаха проф. Велислав Минеков", обясни Кунева.

"Нужен е човек с ясни евроатлантически ценности, заявени без смущение, и с дясно-центристки профил. Човек, който може да каже "не" на непочтеността и олигархията", посочи Кунева.

Номинациите на РБ са 7: ген. Димо Гяуров и ген. Съби Събев, проф. Огнян Герджиков, Корман Исмаилов, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, проф. Велислав Минеков.

Заседанието на националния съвет на ДБГ в Русе взе решение за провеждане на конгрес на партията на 1 октомври 2016 година във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика