Процесът по импийчмънт на Дилма Русеф ще приключи преди началото на Параолимпийските игри

Финалният стадии на процеса за импийчмънт на Дилма Русеф, временно отстранения от длъжност президент на Бразилия, започва на 29 август. Това съобщава председателят на Федералния върховен съд на страната Рикарду Левандовски в разпространено изявление, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Според документа, разглеждането на въпроса ще отнеме около седмица. Следователно решението за съдбата на Русеф ще бъде готово на 2 септември, няколко дни преди началото на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро.

„Същевременно процесът може малко да се забави, заради дискусиите на пленарните заседания на Сената“, се отбелязва в съобщението.

На 2 август докладчика на специалната комисия в бразилския сенат за импийчмънта Антониу Анастасия ще представи документ, в който ще заяви дали Русеф трябва да подаде остава или че е невинна.

Докладът ще бъде гласуван от комисията на 4 август. След това, независимо от изхода, отстраняването на държавния глава ще бъде обсъдено на заседание на Сената на 9 август.

Ако обикновено мнозинство подкрепи продължаването на процеса, на 29 август горната камара ще се събере за гласуване на окончателно решение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят