Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Варицела и чревни инфекции са върлували през юни в Търновско

Варицелата и чревните инфекции са били най-честите заразни заболявания през юни във Великотърновска област. Това отчитат от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в старата столица.

Едрата шарка е върлувала в общините Горна Оряховица и Велико Търново. Регистрираните случаи на варицела са 87 или 60% от всички заразни инфекции. Ентероколитите са една трета от вирусните заболявания и бележат ръст от 38 през май на 46 през юни. Стомашните неразположения и инфекции по традиция поразяват възрастовите групи на най-малките- бебетата, децата от 1 до 4 години и от 5 до 9 години.

„Регистрираните въздушно-капкови инфекции през юни тази година са 92, докато през юни 2015 година са били наполовина- 40 случая. За отчетния период най-висока е заболеваемостта от заразни инфекции в общините Горна Оряховица, Лясковец и Велико Търново”, съобщиха от РЗИ.

През месеца здравните инспектори са извършили общо 287 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 17 предписания и са съставени 2 акта. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са направени 293 проверки в контролираните обекти. В кабинет по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през юни са консултирани и изследвани общо 104 лица. От тях 94 мъже и 10 жени, на възраст от 19 до 54 г.

„Здравните инспектори през летния сезон правят безплатни изследвания и консултации за ХИВ- вирус по басейните в областта. Те ще посетят басейна на Лясковец на 12 август, в Павликени – на 19 август, във великотърновското село Леденик – на 26 август, а на 1 септември ще изследват и консултират за СПИН летовници на басейна край Къпиновския манастир”, информират от РЗИ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.