Чавушоглу обсъди с Лавров работата по мирните преговори за Сирия в Астана

Путин пред Радев: След няколко дни ще приемем Бойко Борисов

Улично куче нахапало 11-годишно момиче на детска площадка Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесна повреда

Съдят измамница, “ужилила” с 300 000 лв. руско семейство

3055 лева са необходими месечно за нормален живот на семейство в София Над 73% от домакинствата в страната живеят с доходи под необходимите за нормална издръжка на живота

Лондон привлича най-много капитали Мадрид се изкачва до второто място

Икономически коментар на Bloomberg за Турция вбеси Ердоган

Нинова: Винаги сме били за участие на България в изграждането на обща европейска отбрана

Таско Ерменков за слуха за водата на София: Извинявам се, ако съм причинил душевен дискомфорт. Но не ми искайте оставката

Вежди Рашидов аплодира “Чамкория” в Лондон Председателят на парламентарната Комисия по култура бе официален гост на спектакъла

Ангелкова: Очакваме между 5,8 и 6 млн. чуждестранни туристически посещения през лятото

България трябва да представи на Русия до юли варианти за използване на оборудването за АЕЦ “Белене”

Корнелия Нинова: Публикацията на Таско Ерменков за водата в София не е основание да бъде изключен от групата

ЕС започва търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия

Австралийски архиепископ е признат за виновен в прикриване на сексуални злоупотреби с деца

Варицела и чревни инфекции са върлували през юни в Търновско

Варицелата и чревните инфекции са били най-честите заразни заболявания през юни във Великотърновска област. Това отчитат от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в старата столица.

Едрата шарка е върлувала в общините Горна Оряховица и Велико Търново. Регистрираните случаи на варицела са 87 или 60% от всички заразни инфекции. Ентероколитите са една трета от вирусните заболявания и бележат ръст от 38 през май на 46 през юни. Стомашните неразположения и инфекции по традиция поразяват възрастовите групи на най-малките- бебетата, децата от 1 до 4 години и от 5 до 9 години.

„Регистрираните въздушно-капкови инфекции през юни тази година са 92, докато през юни 2015 година са били наполовина- 40 случая. За отчетния период най-висока е заболеваемостта от заразни инфекции в общините Горна Оряховица, Лясковец и Велико Търново”, съобщиха от РЗИ.

През месеца здравните инспектори са извършили общо 287 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 17 предписания и са съставени 2 акта. Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са направени 293 проверки в контролираните обекти. В кабинет по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през юни са консултирани и изследвани общо 104 лица. От тях 94 мъже и 10 жени, на възраст от 19 до 54 г.

„Здравните инспектори през летния сезон правят безплатни изследвания и консултации за ХИВ- вирус по басейните в областта. Те ще посетят басейна на Лясковец на 12 август, в Павликени – на 19 август, във великотърновското село Леденик – на 26 август, а на 1 септември ще изследват и консултират за СПИН летовници на басейна край Къпиновския манастир”, информират от РЗИ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.