Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперация в Бургас, Варна и Драгоман

Операцията по противодействие на разпространението на стоки без акцизен бандерол, е реализирана на 29 и 30 юли, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В нея са участвали служители на РДГП-Бургас, Русе и Драгоман. В хода на проведените действия, в близост до КПП „Кошарица”- к.к. „Слънчев бряг”, бил спрян за проверка товарен автомобил „Фолксваген транспортер”.

При щателната инспекция граничните полицаи открили специално изграден в тир-а тайник, в който били укрити 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса – без бандерол.

В процеса на работа, като съпричастни в извършеното престъпление, освен водачът на товарния автомобил са задържани и още двама мъже – българин и украинец. При извършените претърсвания и изземвания от тях и управляваните от тях автомобили са открити още 200 къса цигари, мобилни телефони, голям брой сим карти, български левове, румънски леи и украински гривни – приблизително на обща стойност около 15 000 лева. Общото количество на иззетите контрабандни цигари в Бургас възлиза на 42 200 къса.

По същото време граничните полицаи извършили проверки и на шест депа за временно съхранение на акцизни стоки, намиращи се в региона на Варна. Там те намерили и иззели общо 38 460 къса цигари, част от които облепени с молдовски и македонски бандерол, а друга – без наличието на български акцизен бандерол. Установени и задържани са двама български граждани, чиято съпричастност към намереното контрабандно количество акцизна стока се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГПУ- Бургас, работата по документирането му продължава.

Други над 165 000 къса цигари, контрабанден внос от Сърбия, са задържани от служители на Регионална гранична дирекция – Драгоман. Акцизната стока били укрита в товарни композиции на БДЖ. Към момента са задържани петима български граждани, които по първоначална информация са участвали в престъпната схема. Продължава извършването на процесуално-следствени действия и установяване на съпричастни лица. Случаят е докладван на Районна прокуратура –Сливница, образувано е досъдебно производство, работата по което продължава.