На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Американец скочи от 7600 метра без парашут

Един от най-известните американски скайдайвъри – скачачи без парашут – успя да се приземи успешно тази сутрин след скок от височина 7600 метра, предoдоха световните агенции.

Телевизионният канал Sky News предаде пряко скока на 42-годишния Люк Айкинс от южната част на американския щат Калифорния.

Както бе планирано, след около 2-минутно свободно падане той уцели точно спасителната мрежа с размер на една трета от футболно игрище (около 30 на 30 м), опъната между строителни кранове на височината на 20-етажна сграда.

Да попадне в квадрата на мрежата и да остане в нея, бе единственият шанс на любителя на екстремални изживявания да остане жив. Под мрежата имаше само земя и пясък.

В последния миг преди попадането върху мрежата той успя да се обърне и да падне по гръб за по-голяма стабилност на приземяването.

Айкинс бързо успя да излезе от мрежата и да прегърне съпругата си, която наблюдаваше рискования му опит заедно с други членове на семейството.

Малко преди да се качи на самолета за екстремалния си скок Айкинс каза, че му е било наредено да носи на гърба си и спасителен парашут, но той казал, че няма да го отвори и обяснил, че допълнителното съоръжение на гърба му дори ще му пречи и ще направи скока по-опасен, особено при попадането върху мрежата със скорост 190 км/ч.

Когато самолетът се изкачвал към предвидената височина изискването било отменено и скайдайвърът свалил парашута от гърба си.

Така той стана първият човек, скочил без парашут и приземил се върху спасителна мрежа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.