БТПП: Намалява времето за разплащане между фирмите в България

Адвокат по застрахователно право за казуса „Олимпик“: Основният пропуск е на законодателя Внормативния акт, според който работи КФН, няма надзор над клонове на чужди застрахователни компании, каза Николай Димитров

Деница Златева: Правосъдният министър трябва да поеме отговорност за краха на Търговския регистър

Премиерът поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам

75-годишен шофьор блъсна и уби 20-годишен работник

Как най-бързо можеш да се отървеш от 80 излишни килограма?

Гръцката полиция спря протест пред посолството на Италия

Кози спряха работата на метрото в Ню Йорк за 2 часа (ВИДЕО, СНИМКИ)

Шефът на болницата в Сливен: Няма да скрием нищо за починалата родилка

Mюсюлманите по целия свят отбелязват Курбан Байрам

Тръмп е готов да разгледа отмяната на американските санкции срещу Русия

Билбордове по магистрала „Тракия“ призовават към разумно шофиране

Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването в Северна Корея

Промени в движението в София заради реконструкцията на ул. „Източна тангента“

Експертът по международна сигурност Симеон Николов: Ударът по Турция от САЩ е и удар по Европа Русия няма интерес от излизане на Анкара от НАТО, сегашната напрегната ситуация я устройва повече

Процесът срещу обвинен в изнасилване екскмет на Пазарджик и Стрелча стартира при закрити врати

Дългоочакваният процес срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев стартира на 1 август (понеделник) при закрити врати в зала 10 на Районния съд в Пловдив. Дългогодишният лидер на БСП в двата града е обвинен в извършване на две престъпления в средата на януари 2016 г.: по чл. 152 ал. 2 от НК за съвкупление с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние, и по чл. 193 ал. 1 от НК – че е опил с алкохолна напитка същото лице. За първото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто – до 6 месеца затвор или глоба до 500 лв.

Докладчик по делото е пловдивският районен съдия Димитър Кацарев, а процесът е при закрити врати заради наличие на твърди лични и интимни подробности и детайли около изнасилването на 16-годишната Ирена Б. от Стрелча. За първото заседание са призовани 16 свидетели и 10 вещи лица, които ще бъдат разпитвани и на следващия ден – 2 август (вторник). До насрочването на делото в Съдебната палата в Пловдив се стигна след закрито заседание на наказателния състав на ВКС (Върховния касационен съд) и заради факта, че в Районен съд-Панагюрище работят само двама съдии. По отношение на всеки един от тях бе налице императивна забрана по чл.29, ал.1, т.1, буква „Г“ от НПК за участие в състава на съда, разглеждащ делото по същество, се казва още в определението. Затова ВКС прецени, че делото следва да се изпрати на друг, равен по степен съда с оглед осигуряване бъдещото нормално протичане на процеса, включително и гарантиране непредубеденост на въззивната инстанция. Най-близък такъв е Пловдивският, поради което делото бе възложено на Районния съд под тепетата.

От януари до момента Иван Евстатиев се намира в пазарджишкия арест въпреки многократните опити на неговите адвокати да променят мярката му за неотклонение в по-лека заради здравословни проблеми, заради които бе лекуват в местната болница. Всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.