Три малки деца загинаха при пожар в руско село

Гинка Върбакова пред БТА: Голяма международна банка с висок кредитен рейтинг финасира сделката за ЧЕЗ

Корнелия Нинова: Ние сме за пазарна икономика – България да закупи ЧЕЗ за 320 млн. евро

Цветанов: Новият министър на енергетиката ще бъде от ГЕРБ

Двама души са арестувани заради трафик на 10 кг кокаин в София

Варненската среща ЕС-Турция е под въпрос

Д-р Куин Лечителката се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Затворник получи присъда за сводничество и изнасилване

Изтърпяващ 4-годишна присъда за трафик, получи потвърждение на друго 4-годишо наказание за сводничество и изнасилване. Присъдата потвърди Окръжният съд в Търговище, който обаче измени първоначално наложения „строг” режим в „общ” и изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от открит тип. Предстои определяне на общо наказание по двете присъди, пише в решението.

Младият мъж от Омуртаг първоначално е съден от Районния съд там за сводничество на две момичета, едното непълнолетно. За два дни през октомври 2012г. той осигурил 9 клиенти на двете момичета, които заработвали по 20 лв. на сеанс в села от Върбица и Омуртаг. Освен за свождането с користна цел, той е съден и за изнасилване на едното момичето.

Обвинителният акт срещу него бил внесен през април 2014г., но младият мъж забегнал зад граница и бил обявен за издирване в Германия с европейска заповед за арест. Задържали го в края на 2015г., когато се завърнал у дома. Тогава била приведена в изпълнение присъда от 4 години за трафик, който бил извършен след сводничеството и изнасилването.

През март тази година съдът в Омуртаг му наложил общо наказание от 4 години и глоба от 10 000 лв. Произнасянето било по съкратеното съдебно следствие с признаване на фактите за станалото през 2012г. , което довело до задължително намаляване на полагащите се наказания. Присъдата трябвало да се изтърпи в затвор при първоначален „строг” режим.

Осъденият жалил наказанието, което било несправедливо и поискал намаляването му. Окръжният съд в Търговище потвърди срока, но промени режима, записвайки, че: „Младата възраст на подсъдимия и основаната цел на законодателя – превъзпитаване му към спазване на законите и добрите нрави, са основния мотив съдът да счита, че първоначалният режим на изтърпяване следва да бъде определен на „общ“, а мястото – общежитие от открит тип”.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдия от съдебния състав, гледал обжалването в Окръжния съд в Търговище, има особено мнение за изменения режим и изразява несъгласие с промяната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.