Мъртъв делфин край Лозенец

Морето изхвърли мъртъв делфин през уикенда край курорта Лозенец. За изминалата седмица това е четвърти случай на намерен мъртъв бозайник на пясъка. Оше три бяха изхвърлени край Поморие.

"Нищо ново. Труповете и на четирите делфина са разложени, историята се повтаря", казаха експерти от РИОСВ, визирайки случая с масовото изхвърляне на 76 бозайника на брега.- "Наистина тази година има повече случаи, но пък може и популацията да се е увеличила", добавиха те.

В крайна сметка след развихрилата се истерия кой е виновен за смъртта на делфините, се чака сформирането на експертни групи, които да се произнесат. Институциите пък обещаха, че ще се търси мнението на рибарската гилдия за промяна в законите.

"И ние излизаме в отпуск. Парламентът е в отпуск, всички вече са във ваканция. Но от септември започваме пак да действаме. Макар че сме спокойни- обещаха, че няма да ни закачат и да въвеждат забранителни зони за риболуване", каза вчера пред Труд Димитър Янчев, кмет на рибарското селище Ченгене скеле край Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини