Националите се връщат в дом №2 на резиденция „Бояна“

Националният футболен тим на България напуска базата си в петзвездния хотел „Риу Правец“ и за новата квалификационна кампания ще използва за своите лагери дом №2 на резиденция „Бояна“. Така настоящият състав влиза в леговището на истинските „лъвове“ - златния отбор на страната ни от средата на 90-те години, който по времето на най-големите си успехи живееше именно в държавната обител.

„Риу Правец“ беше избран за база на тима от германеца Лотар Матеус, когато пое селекционерския пост преди 6 години. Приемниците му Любослав Пенев и Ивайло Петев също заложиха на отличните условия на лъскавия комплекс в Правец. Промяната се налага, защото вече са готови терените в базата на БФС в Бояна и на тях отборът ще тренира от началото на септември. Много довършителни ремонти обаче спират прерязването на лентата на хотела, което най-реално ще е преди Коледа. Дотогава свързаният с много положителни емоции и спомени за четвъртите в света дом №2 ще се ползва от настоящите национали.

България стартира световните квалификации с прогнозирания за най-лесен мач в кампанията - срещу Люксембург на стадион „Васил Левски“. Двубоят е навръх националния празник 6 септември, Деня на съединението. Нашите са в адска група с едни от най-неудобните им съперници в исторически план - Швеция, Холандия, европейския вицешампион от тази година Франция, Беларус и града държава Люксембург. До края на 2016-а играем още с „петлите“ на 7 октомври, със скандинавците на 10-и същия месец и домакинстваме на Беларус на 13 ноември. Първите 2 тима от всяка група ще вземат визи за Мондиала в Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ