Надежда Нейнски след забраната да говори: Съобразих се с това решение, защото съм екипен играч

"Има такова административно решение, с което се съобразих, защото аз съм лоялен и екипен играч". Така посланикът на България в Турция Надежда Нейнски коментира забраната да говори по време на неуспешния опит за преврат пред БТВ.

„Изказах моите съображения, най-вече изхождайки от това, че като бивш външен министър съм била в много екстремални ситуации, много кризи, дори да вземем само кризата в Косово, и знам колко е опасно това да не бъде предоставена информация.

Тя подчерта, че в случая не става въпрос за политически оценки на събитията, които станаха в Турция.

„Тук говоря по отношение на това да бъдат успокоени и информирани българските граждани, защото това, което хората очакват в такива случаи, е държавата да ги информира и то да ги информира съобразно новите възможности на социалните мрежи, на комуникациите. Тази нарушена комуникация между хората и държавата често пъти ражда слухове и спекулации, които на мен ми се искаше да бъдат избегнати", обясни Нейнски.

"Не става дума за обида, става дума за административно решение, което аз съм готова, ако ми бъде потърсено мнението, да го дебатирам. Защото от кризата в Косово до днес са минали 15 или 20 години и светът се е променил и Външно министерство няма как да бъде онлайн, а всъщност хората чакат онлайн информация", смята Нейнски.

"Подаването на информация е нещо, което ние правим и което всяко посолство прави до външно министерство и тя става публична през определени периоди от време", поясни посланикът.

"В извънредни ситуации посланиците и дипломатите трябва да дават информация на хората и да ги успокояват за случващото се", категорична беше Надежда Нейнски, но отрече да има конфликт с външния министър Даниел Митов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини