Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Пловдивският парламент излиза в рекордна 58-дневна ваканция

Трети МОЛ отваря врати под тепетата до Коледа

Общинските съветници в Пловдив ще излязат във вторник в рекордна лятна ваканция от 58 дни, тъй като следваща сесия на местния парламент е насрочена чак за 29 септември (четвъртък).

Преди да тръгнат да разпускат по морета и планини старейшините под тепетата ще заработят и малко джобни пари на втората в рамките на 5 дни сесия, изтеглена за 2 август. Дневният й ред е от 25 точки, но се очаква в понеделник в деловодството на ОбС да бъде входирано искането на групата на Реформаторския блок Община Пловдив да се откаже от дарените от Министерския съвет над 20% акции държавна собственост от “Международен панаир” АД и да се поиска правителството да ревизира това свое решение, според което и Община Варна ще се облажи с 29% от капитала на дружеството.

Трети МОЛ е на път да отвори врати в Пловдив до края на 2016-а. МОЛ “Марково тепе” може да заработи още преди Коледа, след като отпадна и последният препъникамък. Собствениците му са успели да закупят двуетажната къща на ъгъла на бул. “Руски” и ул. “Гладстон”, която спъваше достъпа на коли към подземния паркинг в мола.

Години наред градската управа така и не намери разрешение на проблема и се стигна до безкрайни съдебни дела. Сега обаче Община Пловдив ще трябва да плати обезщетение от 403 709 лв. на собствениците на МОЛ “Марково тепе” за въпросния имот, попадащ в разширението на ул. “Гладстон”. Сумата е почти 2 пъти по-ниска от 727 500 лв., които трябваше да плати на двете собственички на “златната къща” според последното решение на Административния съд, но за да стане сделката факт, трябва да мине през гласуване в ОбС този вторник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.