Пловдивският парламент излиза в рекордна 58-дневна ваканция

Трети МОЛ отваря врати под тепетата до Коледа

Общинските съветници в Пловдив ще излязат във вторник в рекордна лятна ваканция от 58 дни, тъй като следваща сесия на местния парламент е насрочена чак за 29 септември (четвъртък).

Преди да тръгнат да разпускат по морета и планини старейшините под тепетата ще заработят и малко джобни пари на втората в рамките на 5 дни сесия, изтеглена за 2 август. Дневният й ред е от 25 точки, но се очаква в понеделник в деловодството на ОбС да бъде входирано искането на групата на Реформаторския блок Община Пловдив да се откаже от дарените от Министерския съвет над 20% акции държавна собственост от "Международен панаир" АД и да се поиска правителството да ревизира това свое решение, според което и Община Варна ще се облажи с 29% от капитала на дружеството.

Трети МОЛ е на път да отвори врати в Пловдив до края на 2016-а. МОЛ "Марково тепе" може да заработи още преди Коледа, след като отпадна и последният препъникамък. Собствениците му са успели да закупят двуетажната къща на ъгъла на бул. "Руски" и ул. "Гладстон", която спъваше достъпа на коли към подземния паркинг в мола.

Години наред градската управа така и не намери разрешение на проблема и се стигна до безкрайни съдебни дела. Сега обаче Община Пловдив ще трябва да плати обезщетение от 403 709 лв. на собствениците на МОЛ "Марково тепе" за въпросния имот, попадащ в разширението на ул. "Гладстон". Сумата е почти 2 пъти по-ниска от 727 500 лв., които трябваше да плати на двете собственички на "златната къща" според последното решение на Административния съд, но за да стане сделката факт, трябва да мине през гласуване в ОбС този вторник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини