Пожарът край Маджарово обхваща 1 000 декара гора

Пожарът край Маджарово вече обхваща площ от 5 000 декара, в това число 1000 декара гора.

 В момента огънят е обхванал територии в землищата на селата Малки Воден, Бориславци и Малко Брягово. Пряка опасност за населението няма, но бедственото положение на територията на община Маджарово е в сила. То бе обявено от кмета Милко Армутлиев днес след обяд.

Хеликоптер гаси в момента гората, до която няма възможност да се стигне с противопожарна техника. Вече е получен положителен отговор от МО за включване на военни в овладяването на пожара. Мобилната част, специализирана за работа при бедствия, ще бъде в Бориславци утре сутринта. Тя включва 30 военнослужещи от хасковското формирование 52 740, информира "Фокус".

В момента на мястото на пожара е сформиран кризисен щаб, където работят областният управител Станислав Дечев, земестникът му Валентин Ангелов, директорът на ОДМВР Ангел Цанков, директорът на противопожарната областна служба Николай Вълчев, кмета на Маджарово Милко Армутлиев и други. В гасеното на пожара участват екипи на всички противопожарни служби от Област Хасково, на всички горски стопанства на територията на региона, местни хора, доброволци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини