"Зодиак": НЛО засечено над Добружда

Очевидци по следите на летяща чиния

Извънземните избирали широките полета на житницата на България, за да оставят посланията си

Летяща чиния е била забелязана над нива в Добруджа. Това е един от последните известни случаи на извънземно присъствие у нас, съобщи за „Зодиак“ проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания към БАН.

Свидетел на надвисналия огромен кораб станал мъж, който бил на разходка с дъщеря си и приятели. Докато пътували с колата през житницата на България, той забелязал извънземната машина. Тя висяла над малка горичка и изглеждала с диаметър около 10-15 метра от мястото, където се намирал мъжът, а след това изчезнала.

Веднага изпратил свидетелството си на проф. Филипов с надеждата да му помогне да открият следи, които е оставила летящата чиния. Така миналото лято двамата се връщат на точното място, където НЛО-то било видяно.

„Има неща, които си заслужават вниманието от свидетелствата, които получавам. С моя приятел отидохме на същото място в Добруджа, но за голямо съжаление не можахме да видим следи. Търсихме петно от кораба. Предполага се, че на принципа, на който чинията лети, се създава облъчване на почвата и това се вижда. Тази година очевидецът отново ще провери мястото“, разказа проф. Филипов.

По думите му следите от извънземната машина са били прикрити, защото мястото е било изорано, когато пристигнали на оглед. „Ако се беше запазила тревната покривка, можеше да се види дали има деформация. Има много случаи, когато, там където е кацала чиния, или там, където е седяла, отдолу се образува изгаряне“, разяснява астрофизикът.

Причината за посещението не е известна, но в повечето документирани случаи нашественици са били забелязани именно в такива обширни местности. Според ученият обаче страхът и неграмотността са най-големият враг на НЛО в момента, а не неговото присъствие.

„Това е комплекс за малоценност у нас, защото животът от малки ни учи, че по-големият и по-силният, ще ни набие. Ние считаме, че щом като европейци сме отишли и сме изклали индианците, извънземните ще подходят по същия начин. Ние не си представяме, че може да има друг морал“, разяснява проф. Филипов.

По думите му извънземните цивилизации, които ще дойдат или вече са сред нас, вместо да ни ликвидират, ще ни гледат и ще ни помагат. „Процесът на помощ е постепенен, за да може да бъде усвоен. Защото в момента ние не сме готови. Ако ни подадат ластик, вместо да си хванем гащите, ние ще си направим прашка. Няма да ползваме това, което ни дават, по предназначението, което те имат предвид“, категоричен е ученият.

Очаквайте интервю с проф. Лъчезар Филипов, в което той разкрива тайните на чуждите цивилизации сред нас.

Лаборатория за разследване на аномалиите

У нас повечето свидетелства за извънземни се събират от уфолози и започват интерпретации, уточнява част от проблема с НЛО в България проф. Филипов.

Затова той не се отказал от идеята да бъде направена лаборатория за аномални явления към БАН.

„Още през 2008 г. аз предложих да се създаде лаборатория по пример на тази, която от десетилетия работи във Франция. Хората, които получават материали за необичайни явления, виждат нещо или го снимат, да го носят в лабораторията, за да се изследва от учени, които да дадат становище“, казва астрофизикът и допълва, че няма да се откаже идеята да заработи и у нас.

„В лабораторията към френския център от 25 000 сигнала за аномални явления годишно, 5% не могат да бъдат обяснени и влизат в графата неидентифицирани аерокосмически феномени UAP. Това е абревиатурата, която замества НЛО в европейската космическа общност“, посочва още проф. Филипов.

Пиктограми от векове

Житните кръгове - послание за други раси

В България има няколко случаи на декларирани житни кръгове. Повечето обаче биват заличени от селскостопански машини, които обработват земята. У нас такива се появявали в Добруджа, около Пловдив, на Седемте рилски езера и около Кремиковци.

Според специалистите не са били толкова сложни, колкото са кръговете в другите държави, но все пак са именно дело на извънземна раса.

„Ние стигнахме до извода, че тези кръгове не са за нас. Не може човек с ръст дори 2 метра да разбере структурата на една от тези пиктограми от своята височина, когато тя е с размер 200-300 метра в диаметър. За да може да бъде видяно и осъзнато, винаги трябва да се гледа отгоре. Това беше първият извод, че НЛО не правят кръговете за нас, а за други като тях. Освен това тези картини, които ни оставят, не са от последните 40 години, когато човечеството лети активно. Те са се появявали много отдавна“, разяснява проф. Лъчезар Филипов.

Изкривяване на времето и пространството

Пришълците около София

Огромна летяща чиния навести и софийския квартал Кремиковци преди 2 години. НЛО-то, кръжащо над столицата, е било с размери от около 600 метра. Това разказва очевидецът му - считаният за един от най-богатите българи Пламен Стоянов-Дамбовеца.

Докато се движел с колата си, той забелязал огромния космически кораб пред себе си. Бил удивен, че никой друг от хората на улицата не го вижда. След 10 минути всичко приключило и той се отправил на среща. Когато стигнал, се оказало, че е закъснял с 2 часа. Учените обяснява това с изкривяванията на времето и пространството, които предизвикват летящите чинии. Това пък води до съществена загуба на време в нашия свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл