170 души са евакуирани заради пожара в благоевградското село Рилци

170 души са евакуирани заради пожара в благоевградското село Рилци. Това каза гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” пред "Фокус".

По думите му обстановката в селото е била изключително затруднена, но адекватната намеса на екипите е спасила живота на хората и имуществото им.

„Обстановката беше изключително критична и опасността за селото беше непосредствена. Беше взето тежкото решение за евакуация на цялата махала, която е в непосредствена близост до пожара. 170 души бяха изведени бързо, за да не пострадат. Усилията на нашите хора дадоха резултат и няма изгоряла къща. Снощи около 2,30 – 3 хората бяха върнати по домовете им и електричеството им беше възстановено. Цяла нощ имаше на разположение медицински екипи, полиция и пожарна, така че ако за някой от хората е възникнал здравословен проблем, спешно да получат помощ“, обясни главен Комисар Николов.

Той добави, че 709 пожара са гасени през последните 3 дни. Николай Николов посочи още, че обстановката остава опасна и днес и утре се очакват нови пожари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини