Адмирал Пламен Манушев: Недопустимо е, ако мотивите за оставката на ген. Румен Радев са политически

"Недопустимо е, ако мотивите за оставката на ген. Румен Радев са политически." Това коментира за "Фокус" адмирал Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ и бивш командващ Военноморските сили, във връзка с решението на командира на ВВС да напусне поста.

Манушев допълни, че е съмнително, че оставката на ген. Радев идва в момента, когато от БСП обявиха, че той е един от възможните кандидати за президент, излъчени от партията.

„Много са координирани действията на ген. Радев с тези на БСП. Радвам се, че от Българската социалистическа партия оценяват високо българските офицери и генерали, но не приемам политическите партии да си търсят кандидати по този начин“, коментира адмирал Манушев.

Той обясни, че един действащ генерал може да е кандидат за президентския или вицепрезидентския пост, но само ако е независим.

„Явно тук има много топла и тясна връзка между БСП и ген. Радев. Това се вижда от всичко, което става“, посочи адмиралът. Той заяви, че е недопустимо действията на един генерал да бъдат съгласувани с която и да е политическа сила.

„Българската армия, българските офицери и генерали поеха ангажимент още 90-те години, тези, които смятат да служат за България, да останат в армията, а тези, които смятат да останат верни на партията, да напуснат армията“, каза още депутатът.

Адмирал Манушев напомни, че оставката на ген. Румен Радев от 2015 г., която в последствие той оттегли, е съвпаднала с декларация на БСП за оставката на министъра на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика