Вижте как спецчасти тренираха антитерористични операции пред премиера Борисов

Днес министър-председателят Бойко Борисов присъства на демонстрация на способностите на Силите за специални операции в Специализирания учебен център "Црънча".

Премиерът поздрави войниците и заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов и заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, станаха свидетели на парашутни скокове, неутрализиране на сграда и обезвреждане на терористи.

"С министъра на отбраната Николай Ненчев и началника на отбраната генерал Константин Попов наблюдавахме демонстрация на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център „Црънча". Военнослужещите представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”. Военнослужещите от бригада Специални сили показаха своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили", съобщи Борисов във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини