Първото реално дело за тероризъм в България беше отложено

Съдът отложи делото срещу тримата сирийци Алмохаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим, арестувани за това, че искаха да преминат през България, за да се присъединят към терористична организация. Съдът отложи делото, за да могат тримата обвиняеми да се запознаят с доказателствата, след като бъдат преведени на арабски език.

На 27 юли Специализираната прокуратура повдигна обвинения за тероризъм на тримата сирийци - Алмохаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади и Ал Фанди Ясим. Беше внесен обвинителен акт в Специализирания наказателен съд по новосъздадената алинея 7 на чл. 108а от НК за навлизане на територията на Република България на чужди граждани с намеренията да извършат акт на тероризъм срещу друга държава.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че обвиненията идват след проведено разследване в рамките на 4 месеца и половина. В рамките на него е установено, че през януари месец трите лица са получили статут на бежанци във Федерална Република Германия и са решели да се отправят към Сирия, където да се включат в редиците на терористичните организации „Мюсюлмански братя“ и ИДИЛ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право