Поредица на "Зодиак": Кървавият път на семейство Селим

Убийства от ревност

Искане за развод накарало Бахар да наръга жена си в нива до отсечката Русе - Бяла

Наричат пътя Русе - Бяла убиец заради десетките жертви на катастрофи. Но само преди 2 месеца той бе залят и от кръвта на жертва, заклана с нож от ревност.

Към 18,30 часа на 31 май т.г. на 12 км от Русе шофьор вижда старо БМВ, което спира на банкета. От колата скача окървавена млада жена, но я застига мъж с нож, който я наръгва няколко пъти в корема. Звъни по телефона и бяга в близката нива.
Жената на име Джейлян издъхва в локва кръв, а мъжът й Бахар Селим е задържан няколко часа по-късно в близкото село Пиргово. Той самият позвънил на телефон 112 и изкрещял: „Убих жена си до обръщалото на автобус 16!“

Кървавото престъпление ужасява всички от блок 3 в русенския квартал „Дружба 1”, които добре познават семейство Селим. И всички са категорични, че мотивът за клането е само един - ревност.

Минути преди убийството Джейлян и Бахар закарали детето си за ваканцията при баба и дядо. Бил последният ден, в който момченцето завършило първи клас.

Само касапинът и жертвата знаят какво са си казали помежду си. Бахар обаче отказал да дава обяснения пред разследващите. Според една от версиите, след като оставили малчугана, Джейлян съобщила на мъжа си, че иска развод. Нейни колежки разказали, че е търсила адвокат. Искала да се консултира за предстоящата раздяла и какви са условията детето да остане при нея. Други близки обаче категорично отричат да е ставало дума за развод. Според тях Джейлян обичала мъжа си и държала на семейството си. Ако е ходила при адвокат, то е било, защото искали да си купят вилен имот в селата около Русе. Мечтаели да стегнат някоя изоставена къща и да си направят малка градина, за която да се грижат през уикендите.

Всичко помежду им щяло да бъде наред, ако не била маниакалната идея на мъжа, че съпругата му си има любовник. Всички знаели, че Джейлян не му изневерява, но той не вярвал.

Жената била умъртвена с няколко удара в шията и корема, като последните, нанесени извън автомобила, се оказали смъртоносни. На седалките била намерена и кръв от Бахар, който си порязал пръстите на острието.

Съпругът е обвинен за умишлено убийство и пратен за постоянно в ареста. Пред Русенския окръжен съд с наведена глава Бахар промълвил: „Искам да се прибера у дома, за да си гледам детето.“ Съдията Мирослав Маринов го прати зад решетките, защото „той е силно ревнива натура” и има опасност да прехвърли агресията си към друг човек.

„Цинично е искането на обвиняемия да бъде под домашен арест, за да гледа сина си, при условие че е лишил детето от майката, като я е убил!”, заяви възмутено съдия Маринов.

Джейлян бе погребана в родното си село Окорш, Силистренско, изпратена от десетки опечалени роднини и съселяни.

Приятелка на жертвата: Съветвахме я да напусне маниака

27-годишната Джейлян и 33-годишният Бахар били женени от 2008 г. Имали едно дете - момченце, което това лято завършило първи клас. Съседките от блока в русенския квартал "Дружба 1" често чували крясъците на мъжа от апартамента на първия етаж. Виждали Джейлян с тъмни очила, изпод които издайнически личали синините от юмруците на мъжа й.

„Съветвахме я да го напусне, но тя винаги казваше две неща. Първо, че Бахар не е лош човек, и второ - че не може детето й да е без баща. Сигурна съм, че не е имала никаква връзка с други мъже. Не знам откъде оня ненормалник си беше втълпил, че му изневерява”, разказа пред „Зодиак” приятелка на Джейлян.

Тя опроверга напълно появилите се слухове, че напоследък Бахар се бил пропил. „Не е прекалявал с алкохола и не това е причината да бие Джейлян. Отначало живееха при родителите му и тя се надяваше, че ще се успокои и ще спре да й посяга, когато се отделят. Но тя се лъжеше за него от първия ден, в който го познава, до последния ден, когато умря от ръката му”, заключи опечалената близка.

Джейлян ходела на фитнес и предизвиквала мъжете

"Джейлян даде всичко от себе си за това семейство. Беше умна и много лъчезарна и общителна, затова направи кариера”, твърди колежка на Джейлян от шивашката фирма „Карина Агро”.

За последно Бахар работел в мебелна фирма, но често сменял работните си места.

Джейлян била пълната му противоположност - с каквото се захванела, го вършела блестящо. Отначало била обикновена шивачка в „Карина”, но шефовете й забелязали колко е способна и я преназначили на висок пост. Дали й висока заплата и служебен автомобил, да пътува с него до Русе от фирмената централа в село Бъзън. Докато работи, младата жена успяла да завърши Русенския университет.

Поддържала се добре - ходела на фитнес, винаги имала маникюр и прическа, обичала леките дрехи от фина материя. Всичко това също наливало масло в огъня, изгарящ мъжа й. И двамата били мюсюлмани, но със светско възпитание. За Бахар обаче еманципацията на жена му била прекалена. Изяждало го отвътре и това, че тя носи повече пари в дома им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право