"Лудогорец" чака дуел за 14 млн. евро

"Лудогорец" ще играе два мача на стойност 14 милиона евро!

След като УЕФА увеличи драстично бонусите за участие в евротурнирите, в Разград може да се изсипе истински финансов водопад. Ако спечели плейофа за влизане в групите на Шампионската лига, "Лудогорец" ще получи 2 милиона евро бонус и още 12 за участие в групите. Дори това стъпало да се окаже непреодолимо, то парите вече са потекли в посока "Лудогорец Арена". Загубилият плейофа си гарантира 3 милиона евро за участието, а за влизането в групите на Лига Европа премията е 2,4 милиона евро.

Кой може да се изправи на пътя на "Лудогорец"?

Единственият изключително силен съперник е гръцкият шампион "Олимпиакос". Традиционният участник в груповата фаза има бюджет от 80 милиона евро. Селекцията е значително по-мощна от тази на "Лудогорец". Това обаче се очертава единственият мач, в който тимът на Георги Дерменджиев ще е аутсайдер. Примамливо изглеждат вариантите с АПОЕЛ (Никозия) и "Виктория" (Пилзен), които минаха през иглени уши до плейофа. Късно снощи Станимир Стоилов с "Астана" можеше да влезе в групата на поставените при краен успех над "Селтик". Казаците направиха име, но не са в графата "страшни". Същото се отнася и за шотландския шампион, който дори загуби от гибралтарския "Юнайтед Ред Импс" по-рано в турнира. Вероятно до тази фаза ще достигне и "Залцбург" - много богат, но не толкова страшен тим. Първите мачовете са на 16 и 17 август, а реваншите - седмица по-късно.

С играта си срещу "Цървена звезда" българският първенец показа, че няма основание за притеснение срещу никой. Досега само два отбора в историята на евротурнирите бяха вкарвали четири гола като гост на "Мала Маракана" - "Фиорентина" (4:0 през сезон 1965/1966) и "Барселона" (4:2 през сезон 1982/1983). Митичният белградски стадион се е оказвал непреодолима крепост за ЦСКА, "Ботев" и "Локомотив" (Пд) в миналото.

"Постигнахме страхотен успех - каза Кирил Домусчиев, собственик на "Лудогорец", пред "Блиц". - Преди мача някои ми се смееха, че съм говорил глупости. Само казвах, че на реванша трябва да вкараме повече голове от "Цървена звезда". През целия мач сръбските фенове ни обиждаха. Преди това бяха излъчили филм за българските крави, с които искаха да ни се подиграват. Явно при тях телешкото е деликатес. Разочарован съм от факта, че техните навиячи са хвърляли бомби цяла нощ пред хотела. Момчетата не успяха да спят, но въпреки това показаха класа и спечелиха убедително."

В историята си "Лудогорец" вече има седем победи на чужд терен в евротурнирите. Две от тях са срещу бивши европейски шампиони - "Партизан" и ПСВ "Айндховен". "Орлите" са и единственият наш тим, който е спечелил досега осем победи в един сезон в Европа.

Ръководството на "Левски" поздрави чрез официалния си сайт "Лудогорец" за успеха и пожела влизане в групите на Шампионската лига. Първият и вторият от миналия сезон ще се изправят един срещу друг в Първа професионална лига още в 3-тия кръг на "Герена".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ