Майка остави 8-месечното си бебе затворено в кола, очевидци извикаха полиция

Майка остави 8-месечното си бебе повече от 30 минути затворено в автомобил на централен паркинг в Русе. Възмутени граждани са извикали полицията и Спешна помощ, за да го извадят от колата, предаде БГНЕС.

Сигналът е подаден малко след 15 часа. Въпросната майка е оставила колата си на платения паркинг пред църквата „Света Троица“. Тя е обяснила, че има работа за пет минути, но се е бавила половин час. През това време вътре, в жегите, е останало малкото й дете, по памперс на задната седалка. Служителите на паркинга и минувачи разказват, че детето е плакало през цялото време до задушаване.

След като майката не се е появила, те са сигнализирали полицията. Изпратен е бил и екип на „Спешна помощ“, който да прегледа момченцето. Наложило се е полицаите да разбият прозореца на БМВ-то, за да извадят детето. То е откарано в детското отделение на русенската болница за консулт. Междувременно майката също се е появила с обяснението, че е отсъствала съвсем за малко. За случая са уведомени прокуратурата и отдел „Закрила на детето“.

По неофициална информация преди две седмици същата майка отново е оставила детето си само в колата, отново на платен паркинг в центъра на Русе, но в друг район.Според запознати става дума за лекарка от малък град в Русенска област.

Преди време отново се е наложило полиция да разбива колата й, за да извади по-голямото й дете, оставено съвсем само за дълго време в автомобила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини