На откриването - без наш президент и премиер

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се очакваше да пристигне късно снощи в столицата на игрите. От началниците в Бразилия вече са спортният министър Красен Кралев, аташето на делегацията ни Любо Ганев и доайенът от шефовете в международни федерации Цено Ценов, президент на европейската централа по борба. В средата на игрите се чака и легендата на най-древния спорт и първи вицепрезидент на БОК Валентин Йорданов.
Кралев не е обявил официално програмата си, но се очаква той да присъства на максимално много състезания, за да подкрепи българките спортисти. Той ще е и държавникът с най-висш ранг по време на официалното откриване на олимпиадата, което е в петък от 20 ч бразилско време (2 ч след полунощ българско на 6 август).
Вече е сигурно, че нито премиерът Бойко Борисов, нито президентът на републиката Росен Плевнелиев ще пристигнат в Рио за старта на игрите. Очаква се държавният глава да се появи за официалното закриване на 21 август, като ще пристигне 3 дни по-рано.
Преди 4 г. по време на игрите в Лондон премиерът Борисов се срещна с британския си колега Дейвид Камерън на „Даунинг стрийт“ 10. Освен това Борисов се видя и с българските спортисти в родното посолство в британската столица. И с мотива да не натоварва състезателите отмени планираното си посещение в олимпийското село. Но и тогава премиерът също не беше на официалните церемонии по откриването и закриването на игрите Лондон 2012. За няколко дни на олимпиадата пристигна и президентът Росен Плевнелиев.


Снимка Костадин Андонов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт