Найден Зеленогорски: РБ може да се яви на изборите с отделна кандидатура и да реализира добър резултат

Реформаторският блок има своето решение да се яви на тези избори с отделна кандидатура на първия тур и да реализира максимално добър резултат. Това заяви пред БНТ ръководителят на предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той уточни, че успоредно с допитването, което се осъществява в гражданското тяло и в партиите от РБ, ще се проведе социологическо проучване и едно събеседване с тези 7 кандидати, за да се чуят техните основни принципи, на които биха стъпили като президентска двойка и да се чуе цялостната им визия за това накъде отива страната.

"За нас от изключително значение е нашата евроатлантическа ориентация и това е най-важното и определящото за нашата кандидат-президентска двойка", допълни Зеленогорски.

Относно тежката международна среда и в Югоизточна Европа и на Балканите, по думите на Зеленогорски, България стои доста стабилно и се надявам това да продължи.

"Надявам се кандидат-президентската кампания наистина да бъде центрирана към това има ли опасност левицата да се опита да промени курса на кораба от евроатлантически ценности в друга посока. Колкото и да изглежда за някои невероятно, това е напълно възможно и затова бих се надявал тази кампания да бъде на ценностния избор. България е направила своя цивилизационен избор - това е ЕС и НАТО. Реализирането на нашите национални интереси и на национални цели минава през тези две организации. Това означава, че това е изключително важно десноцентристки кандидат за президент да спечели тези избори. В противен случай допускам, че е възможно да влезем в спирала на предсрочни избори, която няма да донесе нищо позитивно за България", каза още Найден Зеленогорски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика