Atari сменя политиката

Atari обяви, че сменя политиката, след като излезе с официална позиция. От нея става ясно, че дългогодишната американска компания ще се отдалечи от мобилните и безплатни игри за сметка на по-сериозни проекти. При това положение част от текущите мобилни предложения, включително Atari Combat: Tank Fury и Ninja Fury, ще бъдат прекратени или продадени, докато „успешни игри с лоялна потребителска база“ ще могат да останат.

Първите игри, следващи този модел, вече са в процес на разработка, според изявлението на Atari, и ще бъдат пуснати през текущата финансова година, приключваща през април 2022 г. Компанията обяви, че възнамерява да използва своя каталог от 200 собствени игри. Междувременно Atari се отказва от още един проект и ще излезе от своя бизнес Atari Casino в Африка, специализиран в хазартни заглавия.

„Въпреки този нов фокус върху първокласните игри, ние продължаваме да се ангажираме и да разширяваме нашите успешни безплатни приложения, които предлагаме на пазара“, се казва още в съобщението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове