Аутсорсинг на основните дейности във вашия онлайн магазин

Интелигентните предприемачи, които развиват даден онлайн бизнес, разбират много добре, че не всичко може да се направи на място у дома. Те усещат много добре кога е дошъл подходящият момент и кога нещо трябва да се аутсорсне в ръцете на професионалисти.

Какво представлява аутсорсингът в онлайн бизнеса

Аутсорсингът в онлайн бизнеса може да има различни измерения. Най-често, обаче, се изразява основно под формата на логистична помощ, каквато предлагат големите фулфилмънт центрове в страната.

Те се интегрират към сайтовете на магазините за електронна търговия, като по този начин могат директно да приемат поръчки, да ги обработват и да ги реализират вместо вас.

Какви са ползите за предприемачите

Решението да аутсорснете една част или всички рутинните ежедневни дейности на вашия онлайн магазин (такива като например складиране, обработка на поръчки, опаковане, куриерски услуги и така нататък) ви позволява да посветите времето си на дейности, където сте по-полезни.

Така, като онлайн предприемачи, вие ще можете да се отдадете на брандиране, продуктов дизайн, стратегия за бъдещо развитие, търсене и проучване на нови продукти и нови пазари, привличане на нови клиенти и други бизнес инициативи, които да развият фирмата ви в бъдеще.

Какво още можете да очаквате от фулфилмънт центровете

Вашият фулфилмънт партньор ще може да ви помогне за много от ежедневните задачи, с които се сблъсквате, управлявайки бизнеса си. Но освен основната логистика (складиране, опаковане, доставка) ще получите много повече.

Фулфилмънт центровете ще управляват вашия инвентар, като ще следят за това дали има нужда от попълване с нови продукти и наличности. Това ще ви спести не малка част от ежедневните задачи, а в случай на нужда, центърът ще дава заявка от ваше има за да поддържа предварително договорена с вас бройка.

Сериозна икономия на средства

Няма как да пропуснем и това, че фулфилмънтът е сериозна икономия на средства. Освен възможността да спестите от наемане на персонал, голяма роля в икономията ще изиграе и това, че ще правите много по-малки разходи за опаковъчни материали и за куриерски услуги.

Специалистите, които работят в центровете за фулфилмънт (вижте в BigArena.net) ще ви спестят от опаковъчни материали, тъй като знаят как да работят много по-прецизно, отколкото може да се справи човек в домашна среда. Да не споменаваме и това, че този тип логистични компании имат много добри условия от страна на куриерските фирми, което се дължи на големия обем работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии