Австралийската федерация по тенис отказа да накаже Джокович - старши, но чака изявление от него

Австралийската федерация по тенис отказа да санкционира Сърджан Джокович, бащата на сръбския тенисист Новак Джокович, за снимки и клипове с руското знаме. Това съобщи изпълнителният директор на организацията Крейг Тайли пред Tennis Up Date.

Тайли каза, че Джокович-старши не е нарушил правилата на Australian Open, но ще трябва да направи изявление заради постъпката си. „Беше неумишлено и аз съм съгласен с него, че нямаше за цел да навреди на някого“, подчерта функционерът.

Сърджан Джокович пропусна полуфиналите и финала на Australian Open с участието на сина си заради инцидента с руското знаме. Той заяви, че не смята да става участник в скандала. Бащата на тенисиста подчерта, че празнува победата на сина си и заради това се снима с фенове.

На 25 януари Джокович победи руснака Андрей Рубльов на четвъртфиналите на Australian Open. След мача баща му се снима с руски и сръбски фенове. За това Австралийската федерация по тенис отправи предупреждение към семейството на тенисиста и ги призова да се откажат от пропагандирането на политически възгледи на турнира.

Джокович спечели Australian Open 2023. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена