Бербатов обяви голямата новина, ще му помагат Стилиян и Мартин

Снимка: Цветан Томчев

Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС. В екипа му влизат бившите му съотборници Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Борис Станков, адв. Георги Владов, Петър Величков. 

"Няма какво повече да се бавим и да отлагаме - бяха първите думи на голмайстор №1 в историята на националния тим на брифинг в сградата на БТА. - Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл, започнали сме доста преди това да работим. Моят екип, това е ядрото, с което подготвяме тази програма към по-добро. Ще дам пример защо тези хора са с мен, тъй като сър Алекс Фъргюсън ме е учил на екип и няма да забравя думите му "подборът на екипа е най-важното по пътя към успеха". Мога да имам пълно доверие на тези хора, с които мислим по един начин. Настъпвам в нова глава от кариерата си, според мен е дошъл моментът. Решили сме да има симбиоза между футболни хора и такива, които са били в бизнес управлението. Трябва да има такава симбиоза. В екипа влиза Стилиян Петров, с когото държим връзка от много време. Той ще бъде част от новия Изпълком. Другият е Мартин Петров, радвам се, че сме приятели вече толкова години. Време е ние да понесем тази отговорност за бъдещето на нашия футбол. От другата страна е Петър Величков, с него също сме намерили общ език. По-малкото познатото име е Боби Станков, присъединил се към нашия екип. За хората, които не го познават, завършил е в УЕФА, знае как се случват нещата. Имаме и юрист в лицето на Георги Владов, представляващ Води ни силата, че трябва да променим нещата, наложително е."

Бербатов подчерта, че един от основните приоритети е създаване на стратегия за развитието на българския футбол в следващите 10 години с основен факус върху: Развитие на ДЮШ, проактивна съвместна работа с държавата, местната мласт, УЕФА и ФИФА.  Ще се цели изграждане на нов имидж на БФС, повишаване на квалификацията на българските съдии, треньори, методисти, реструткуриране на БФС с цел превръщане на организацията в модерна, напълно прозрачна, работеща, адаптивна.

"Много говорим за ДЮШ - продължи Бербатов. - Аз съм тръгнал от български школа и този проблем ми е присърце. Имам го като лична цел, за да се случат нещата. Имаме идеите, трябва да има футболна карта на България, база данни, път на състезателя - по примера на Англия и Шотландия, за да може да им се помага, когато имат проблем с адаптирането към мъжкия футбол."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ