Благодарим ти, Капитане! (ГАЛЕРИЯ)

Малко поостарели, леко побелели, но все така можещи - куп звезди от отборите на България и света завършиха 3:3 в едно от най-емоционалните събития в света на футбола у нас тази година - "Мача на надеждата", организиран от фондацията на Стилиян Петров в помощ на хората с онкологични заболявания. 

В екипите, изработени специално за двубоя, е втъкан текстът на Манифеста, обявяващ българското Съединение. Символично погледнато, точно днес, в деня на празника, отбелязващ знаковото за българската история събитие, можем да добавим, че само спортът и в частност - футболът, както и културата ни да споделяме таланта си и да бъдем хора ни прави народ. Химнът беше изпълнен от деца, които накараха хиляди на трибуните на националния стадион и пред телевизорите да настръхнат с онова усещане, с което го слушахме, когато същите тези момчета на терена разплакваха футболните гиганти. В 4-ата минута Бербатов след комбинация с Мартин Петров откри резултата. В 5-ата минута аплодисментите на всички огласиха трибуните в подкрепа на Петър Хубчев, който също се бори с тежко заболяване, а преди срещата Стоичков подари фланелка с номер 5 на неговия помощник. На таблото се появи ликът на Хубчев и посланието "С теб сме, Петьо!". В 9-ата минута Стоичков подаде пас през целия терен, Балъков оваладя, а Бербатов подаде отново на Стоичков, който бе спрян пред вратата на чужденците. В 13-ата минута Здравко Здравков отрази опит за гол на Ашли Йънг. В 19-ата минута Робер Пирес изравни след пас на Ларсон, а веднага след това мачът бе спрян за малко в почит на Стилиян Петров и неговата кауза, за да чуем изпълнението на Любо, Орлин Павлов и Графа "Заедно". В 30-ата минута чужденците поведоха с 2:1 с гол на Ларсон, а в 30-ата минута Стилиян излезе за сметка на Флоран Малуда. В 31-ата минута Георги Пеев направи резултата 2:2 след свой ножичен удар и центриране на Мартин Петров. В 35-ата минута Малуда пробва да изведе отново чужденците напред, но Здравков спаси удара му. В 40-ата минута Христо Янев с плътен шут се опита да вкара за 3:2, но не успя. В 45-ата минута Ашли Йънг нацели гредата след асистенция на Луис Гарсия. 

Второто полувреме започна с гол на Мартин Петров за 3:2 в 50-ата минута, който излезе на скорост сам зад защитата и вкара. Веднага след това в българския тим последва четворна смяна - Стоичков отстъпи мястото си на Валери Божинов, Бербатов - на Велизар Димитров, Балъков - на Мариан Христов, а Мартин Петров - на Владимир Манчев. Влезе и Рой Кийн на мястото на Гарет Бари. Веднага след това Джо Коул развинти българската защита и вкара за 3:3. В 77-ата минута Христо Янев можеше да вкара за 4:3, но не успя. В 82-ата минута Стилиян Петров излезе от терена на фона на химна на Селтик "Никога няма да бъдеш сам" и всички на терена започнаха да го прегръщат, а той се разрида. Неговите мъжки сълзи обаче бяха в чест на живота. 

Благодарим ти, Капитане! 

Снимки в галерията: Пламен Стоименов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ