Братя Пулеви са по-тежки от съперниците си

Българските боксьори Тервел и Кубрат Пулеви са по-тежки от своите съперници от боксовата галавечер в Калифорния, според официалния кантар.

В основното събитие на вечерта Тервел се изправя срещу бившия световен шампион в полутежка категория Сергей Ковальов. На кантара българинът се оказа 89,6 кг срещу 89,1 кг за Ковальов. За Тервел това ще бъде 17-ти двубой на професионалния ринг, като той все още няма загуба и е записал 16 победи (13 с нокаут).

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 година прогнозира, че той ще продължи серията си без загуба и след двубоя с Ковальов. "Бих искал да благодаря на организаторите за възможността да се бия с голямо име като Ковальов. Намирам се в много по-добра форма. Прогнозирам, че ще остана непобеден", коментира Тервел.

Преди него на ринга ще се качи и брат му Кубрат, който ще боксира срещу американеца Джери Форест. Българският боксьор е със седем килограма по-тежък - 112,7 кг срещу 105,7 кг. за Форест.

Кобрата разкри на пресконференцията преди срещата, че възнамерява за трети път в своята кариера да стигне до битка за световната титла в тежка категория и допълни, че на ринга неговият съперник ще срещне "диво животно, което е много интелигентно".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена