Българският футбол е само цветя и рози

Всяко чудо за три дни. Тази поговорка за пореден път се затвърди в родния футбол. Всичко у нас отново е цветя и рози що се отнася до най-масовия спорт в света. Това поне съобщи Борислав Михайлов, президентът на БФС. По-малко от 72 часа след загубата от Косово с 2:3 в София от квалификациите за Евро 2020, шефът на футбола ни отказа да коментира наболелите теми и опита да убеди медиите, че проблеми няма.

„Много ви харесвам медията, но няма да отговарям на други въпроси – обясни бившият вратар по време на пресконференция по повод представянето на топката, с която ще се играе по родните терени през 2019/20. - Мисли се за бъдещето, това са следващите футболисти, така че няма какво да кажа. Днес (б.а сряда) е хубав повод, клубовете чакат жребия за новото първенство, последните три бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват, дори медиите, телевизиите... Излъчват се всички мачове от кръга. Много малко държави от нашия аршин могат да си го позволят.“

А Михайлов коментира лаконично и още една гореща тема - скандала с играчите на „Черно море“, минали полиграф през месец май.

„Решава се от компетентните органи, а не от БФС.“

Преди тегленето на жребия за новия сезон бе представена и топката, с която ще се играе в Първа, Втора и Трета лига, както и в елитните групи при 15 и 17-годишните - „Adidas Conext 19”. Отборите от елита ще получат по 60 броя от тях, тези от втория ешелон 20, а представителите на четирите трети дивизии – по 10.

Коментари

Задължително поле