Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Протестите в Хонконг ескалираха отново (ВИДЕО)

Cinema City откри първата в Пловдив зала за 4DX® кино с „Rogue One“

Европейската киноверига „Cinema City“ отвори първата 4DX зала в МОЛ Пловдив. Така Пловдив се нареди сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX®киносалон.

Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа навлиза през 2013 г. При нея, ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните киносалони. Всяко филмово заглавие в този формат e с уникална хореография и смесица от ефекти, които са в синхрон с действието на екрана.

Физически те се случват чрез специалните модулни седалки, движещи се по трите основни оси – странично плъзгане, повдигане и спускане. В зависимост от действието, вибрират или се накланят, зрителите биват побутвани в гърба, докосвани внезапно при изненадващо действие или напрегнат момент, а прелитането на куршуми се усеща чрез свистенето на бързи въздушни струи край ушите. Ефектите от обкръжаващата среда тръгват от различни места и панели в залата и могат да бъдат вятър – тропически бриз или буря, мъгла, пръски вода – вълна или капки дъжд, сапунени мехури, светкавици, аромати и др. „Още от откриването на първата 4DX зала през 2013 г. в София получаваме запитвания кога ще открием такава и под тепетата. Пловдив за нас е важен регион и искаме да развиваме предпочитанията на зрителите и пазара и тук“, заяви Десислава Дойкова, маркетинг мениджър на Cinema City.

Първият филм, който може да бъде „преживян“ в новата зала в „Cinema City Пловдив“ е „Rogue One: История от Mеждузвездни Войни“, а в следващите месеци сред заглавията се включват и „Assassin’s Creed“, „Трите Хикса“, „Пазители на Галактиката-2“, „Бързи и яростни-8“, „Карибски пирати-5“. 4DX преживяването не се препоръчва за деца под 4 години или по-ниски от 100 см, за бременни жени, хора с епилепсия, високо кръвно налягане и други сериозни здравословни проблеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.