Децата от квартал Бояна в София ще играят на нова детска площадка

 

 Дарител на мястото за забавления е Практикер България

 Нова детска площадка в столичния квартал Бояна ще радва децата и ще предлага възможност за срещи и отмора на техните родители. Закупуването и монтажът на новите съоръжения са дарение от хипермаркети Практикер.

На откриването с тържествен водосвет присъстваха официални лица като кметът на район Витоша инж. Теодор Петков, председателят на съвета на директорите на Видеолукс холдинг Тодор Белчев  и проектантът на детската площадка ланд. арх. Мария Грозева. Лентата тържествено прерязаха заместник - кметът на район Витоша Борислав Томирков и Андриан Пенков, старши мениджър в Практикер.

На доскоро занемареното пространство днес съществува зелен оазис за детски игри. Площадката е от иновативен вид, защото предлага игра в естествена среда сред богата зеленина. Изпълнена е по всички съвременни изисквания за безопасност и комфорт. Материалите, настилката (ударопоглъщащо покритие дървесен мулч), визията на съоръженията са максимално приближени до природната среда, като предлагат възможности за разнообразни игри, катерене, пързаляне, смятане и други забавни дейности, които развиват моторните, сензорните и менталните способности на децата в различни възрастови групи – от 0-3 до 12-годишни. Шест броя соларни осветителни тела осветяват цялата територия на детския парк.

Богатата растителност на детската площадка формира естетическия облик на средата, като същевременно подобрява и микроклимата на обекта. Естествената зеленина включва миксирани растителни видове, като присъстват широколистни и иглолистни дървета, и храсти.

Детската площадка се намира в кв. Бояна, местност Гърдова глава, пресечка на ул. Резньовете и ул. Боянска река - точната локация е ТУК.

Жестът на дарителя на детската площадка хипермаркети Практикер е свидетелство за веруюто на компанията, че грижата за децата е приоритет на всички. Наша задача е да им осигуряваме безопасни условия и хубава среда, за да растат здрави и щастливи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони