Десподов е футболист на годината

Кирил Десподов за втори път в своята кариера е футболист №1 на България. Нападателят на "Лудогорец" изпревари Мартин Камбуров, за да вземе престижната статуетка за изминалата 2021-а в 61-ото издание на анкетата. След 2018 година сега националът на България отново триумфира, събирайки 203 точки. Таранът на "Берое" остана негов подгласник със 156 точки, а топ 3 допълни Георги Йомов от ЦСКА със 72 пункта. 

"Много благодаря на всички журналисти, които са гласували за мен - обяви Десподов пред SportalTV. - Направихте ме невероятно щастлив. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство, което винаги е зад мен. Искам да благодаря и на всички в Лудогорец. Разбира се и на моите колеги. Футболът е феномен, който трябва да радва и обединява хората. Нормално е да има разочаровани. Конкуренцията е доста сериозна. Искам специално да поздравя Мартин Камбуров за рекорда, който постави. Поздравявам го, както поздравявам и Георги Йомов. Надявам се и от тяхна страна да получа същото спортсменство. Надявам се да нямам контузии и да влезем в Шампионска лига с Лудогорец“.

"Благодаря на хората, които гласуваха за мен, това е много престижна награда - обяви Йомов. - Благодаря и на моя отбор, без който това не би било възможно. Третото място не ме задоволява изцяло, но следващата година повече. Никой не обича да е трети."

На 5-о място остана Тодор Неделев, който понастоящем е на лагер с "Ботев" (Пд), а в подножението на топ 3 е Петко Христов от "Специя".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ