Дигитална игра за управление на отпадъците

В рамките на проект „Помисли преди да изхвърлиш“ бяха създадени три дигитални образователни игри, които бяха включени в програмите за обучение на целевите групи от ученици.

Играта за управление на отпадъците е втората от трите дигитални игри. Нейната цел е запознае учениците с това какво означава да управляваме отпадъците.

Най-лесно е просто да изхвърлиш празната кутия от бисквити, найлоновата торбичка или недоядения сандвич. Но как ще изглежда градът ни, ако всеки постъпва така? За да живеем в чист и красив град, трябва да пазим околната среда и собственото си здраве, трябва да се научим да контролираме образуването на отпадъци.

Град без отпадъци. Възможно ли е това? Проверете своите знания и научете как да предотвратите образуването на отпадъци. Всеки път, когато отговорите правилно може да почистите част от парка. Нека заедно направим града ни по-чист и по-красив.

Играта е достъпна на сайта на проекта, включително и за мобилни устройства: https://games.think-before-throw.eu/trash-management

Последвайте ни и в социалните медии:

Facebook: https://www.facebook.com/thinkbeforethrow

Instagram: https://www.instagram.com/thinkbeforethrow/

Проектът „Помисли преди да изхвърлиш“ се изпълнява от „Милива“ ООД и е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на ОП „Околна среда 2014 – 2020 г“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България