Димитър Илиев: "Тотнъм" не е във върхова форма, от нас си зависи

Капитанът на "Локомотив" (Пловдив) и Футболист номер 1 на България за 2019 година Димитър Илиев даде интервю за клубния сайт преди предстоящия мач с "Тотнъм". Играчът сподели своите очаквания за сблъсъка от втория квалификационен кръг с “шпорите”.

“Всички в отбора сме доста нетърпеливи да дойде мачът с "Тотнъм", това е все пак участник във финала на Шампионската лига през 2019 година. Исторически мач не само за "Локомотив", но и за цял Пловдив. Както целия град тръпне в очакване, така и ние, футболистите, с нетърпение очакваме да се изправим срещу един от най-добрите отбори в Европа.

Като всеки отбор и "Тотнъм" има слабости, особено в началото на сезона не мисля, че ще са във върхова форма. Наблюдавахме им мача с "Евертън", треньорският щаб ни запозна със силните и не до там силните им страни. Въпросът е ние как ще противодействаме и от нас си зависи дали по някакъв начин ще можем да се противопоставим на силния отбор на "Тотнъм".

Моментът е такъв, че всички фенове, нашите, както и тези на "Тотнъм", най-вече българските им привърженици, са чакали дълго този момент, но няма да могат да гледат мача на живо. Такава е реалността. Ние свикнахме да играем без публика в Европа през този сезон. Ще направим всичко възможно да не усетим тяхната липса.

На 17 септември се отдава почит на добродетелите, които ни крепят – вярата, надеждата и любовта. Може би има някаква символика, че играем точно на този ден с "Тотнъм". Дано Господ е с нас и да успеем да се противопоставим успешно на един изключително силен отбор.”

Коментари

Задължително поле