DJ Теди Джорджо осъди МВР за неправомерно задържане

Тодор Георгиев - DJ Теди Джорджо Снимка: Facebook/Teddy Georgo B

Тодор Георгиев, известен като DJ Теди Джорджо, спечели дело срещу за неправомерно задържане от полицаи в Добрич. С решение от 23 октомври тричленен състав на Върховния административен съд е отменил изцяло Решение № 433 от 19.10.2018 г., постановено по адм. дело № 714/2017 г. по описа на на Административен съд - Добрич и вместо него е постановил следното:

  • Отменя Заповед за задържане на лице рег. № 712/17.12.2017 г., издадена от инспектор М. Михалев – полицай категория „Г“, Сектор „Криминална полиция“ на Длъжност ОР при Първо Районно Управление при Областна Дирекция на Министерство на вътрешните работи - Добрич.
  • Осъжда Областна дирекция на МВР – гр. Добрич да заплати на Т. Василев, разноски за двете инстанции в общ размер на 1 580 лева.

Решението е окончателно.

Доскорошният президент на ФК Локомотив (Дряново), който сега е кандидат за общински съветник на град Дряново заведе иска през 2017 г. От полицейския побой той беше с две счупени ребра, комоцио и рани по ръцете.

"След близо две години истината излезе наяве! Решението на ВАС е окончателно. Доказателство е, че в България все още има правосъдие -обективно и безпристрастно, базиращо се единствено на доказателства! Радвам се, че не повлияха и външни фактори по делото. Благодаря за търпението и отделеното време и компетентността на Аавокат Бранимир Балачев от Варна и на адвокат Анелия Иванова от София. Въпрос на чест и достойнство", коментира Теди Джорджо във фейсбук.

Коментари

Задължително поле